- Buraki Suszone 100 g SYS
- Rockefeller Totalna Kontrola Dr Jacob Nordangard
- Chrupki gryczane DUŻE 75g NATURAL
- Sól kamienna kłodawska niejodowana miałka 1100g SMAKOSZ
- Mąka ŁUBINOWA 300 g NATURAL
- Metoda odchudzania Braci Rodzeń. Łukasz Rodzeń, Mateusz Rodzeń
- Herbatniki mini zoo B/C 50g ANIA
- Galaretka 0 cukru truskawka bez glutenu Celiko 14g
- Sam Sok z czarnej porzeczki 250ml VIANDS
- CHLEB KROJONY KETO O OBNIŻONEJ ILOŚCI WĘGLOWODANÓW BEZGLUTENOWY 190 g - BALVITEN
- Paluszki ziemniaczane z warzywami 45g EAT REAL
- Podgrzybki duszone 290g FUNGOPOL
Ciecierzyca 500g bezglutenowa BIO BIOHARMONIE
Ciecierzyca nazywana także cieciorką lub włoskim grochem jest jedną z pierwszych roślin z rodziny bobowatych uprawianych przez człowieka. W Polsce, choć powszechnie stosowana w kuchni staropolskiej, jest aktualnie mało znana i doceniana
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Fasola czerwona w kształcie nerki BIO 500 g (bezglutenowa) BIOHARMONIE
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Fasolka Adzuki BIO 500g bezglutenowa BIOHARMONIE
Ekologiczna fasolka adzuki jest jedną z najpopularniejszych roślin strączkowych w Azji.
Ma niewielkie, bordowe bardziej okrągłe niż podłużne nasionka oraz bardzo delikatny, słodkawy, lekko orzechowy smak. Zawiera dużo żelaza i białka. Uprawiana jest również dla kiełków, które zawierają dużo kwasu foliowego. W Japonii, bywa nawet używana w cukiernictwie. W Polsce, można ją kupić i wykorzystywać do potraw na bazie ryżu.
Posiada wysoką wartość odżywczą. W połączeniu z rodzynkami można uzyskać znakomicie zharmonizowany deser. Podobnie jak inne fasole, korzystnie wpływa na funkcjonowanie metabolizmu u cukrzyków. Obniża również poziom cholesterolu. Fasolkę adzuki polecamy do zup, sufletów i potraw jednogarnkowych.
Wartość odżywcza w 100g: Białko: 19,9 g Węglowodany: 50,2 g Tłuszcz: 0,5 g Energia: 329 kcal (1378 kJ).
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Fasolka Biała BIO 500g bezglutenowa BIOHARMONIE
Ekologiczna fasolka biała to uniwersalna roślina strączkowa, bogata w liczne minerały i witaminy: B1, B2, B6, C, oraz sód, potas, magnez, wapń, mangan, żelazo, kobalt, fosfor, fluor, chlor, karoteny, kwas nikotynowy i pantotenowy. Zawiera również substancje hamujące rozwój nowotworów.
Jest łatwo przyswajalna. Fasolka biała zaliczana jest do roślin strączkowych, które zawierają specyficzny i niepowtarzalny zestaw składników odżywczych. To doskonałe źródło błonnika, który usprawnia funkcjonowanie układu pokarmowego. Fasola biała to idealny dodatek do wielu sałatek, zup czy sosów.
Wartość odżywcza w 100g: Białko: 21,1 g Węglowodany: 37,3 g Tłuszcz: 1,2 g Energia: 335 kcal (1402 kJ)
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Fasolka Mung BIO 500g bezglutenowa BIOHARMONIE
Fasolka mung nie jest może najbardziej popularną rośliną strączkową w naszym kręgu kulturowym. Jest za to niezwykle doceniana w kuchni azjatyckiej. Nie jest też obca żadnemu wegetarianinowi, a już na pewno nie weganinowi, ze względu na wysoką zawartość białka i żelaza. Fasolka ta jest doskonałym dodatkiem do potraw curry. Uznawana jest za "królową" wśród wszystkich kiełków. Doskonale smakuje, a smak kiełków przypomina delikatny, młody groszek. Kiełki są cennym źródłem składników mineralnych (tj. potasu, fosforu, wapnia, magnezy, sodu, cynku) i witamin (wit. E, B2, B1, B6, B3).
Wartość odżywcza w 100g: Białko: 23,8 g Węglowodany: 46,3 g Tłuszcz: 1,2 g Energia: 347 kcal (1453 kJ)
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Groch łuskany żółty cały BIO 500g BG BIOHARMONIE
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Kotlety sojowe a'la schabowe 100 g NUTA ZDROWIA
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Soczewica brązowa BIO bezglutenowa 500g BIOHARMONIE
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Soczewica czerwona łuskana bezglutenowa BIO 500g
Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1-2 dni robocze