- Buraki Suszone 100 g SYS
- Rockefeller Totalna Kontrola Dr Jacob Nordangard
- Chrupki gryczane DUŻE 75g NATURAL
- Sól kamienna kłodawska niejodowana miałka 1100g SMAKOSZ
- Mąka ŁUBINOWA 300 g NATURAL
- Metoda odchudzania Braci Rodzeń. Łukasz Rodzeń, Mateusz Rodzeń
- Herbatniki mini zoo B/C 50g ANIA
- Galaretka 0 cukru truskawka bez glutenu Celiko 14g
- Sam Sok z czarnej porzeczki 250ml VIANDS
- CHLEB KROJONY KETO O OBNIŻONEJ ILOŚCI WĘGLOWODANÓW BEZGLUTENOWY 190 g - BALVITEN
- Paluszki ziemniaczane z warzywami 45g EAT REAL
- Podgrzybki duszone 290g FUNGOPOL
Mąka z pestek arbuza 250g OLVITA
Opis
Mąka z pestek arbuza
Składniki: mielone, częściowo odtłuszczone pestki arbuza
Mąka z pestek arbuza wytwarzana jest z cennych względem wartości odżywczych nieprażonych pestek arbuza. Po częściowym ich odtłuszczeniu i zmieleniu otrzymuje się mąkę o nieco ziołowym smaku i zielono-brązowym kolorze.
Zastosowanie:Do bezpośredniego spożycia jako dodatek do musli, deserów, sałatek i past. Mąka z pestek arbuza to także doskonały pomysł na panierkę lub jako dodatek wzbogacający do ciasta, naleśników, placków, mufinek. Należy jednak pamiętać, że posiada swój charakterystyczny nieco ziołowy posmak oraz uwzględnić, iż należy do roślin niezawierających glutenu. Zbyt duży udział mąki z pestek arbuza w mieszance będzie zmniejszać elastyczność i kleistość ciasta.
Wartość energetyczna w 100g 1725 kJ/408,6 kcal
Wartość odżywcza w 100g
Tłuszcz 9g
W tym:
Kwasy tłuszczowe nasycone 2g
Węglowodany 60g
W tym cukry 1g
Białko 20g
Sól 0g
Przechowywanie:
Ważne, aby produkt był przechowywany w ciemnym chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Opakowanie:
Worek strunowy
Dostępne opakowania: 250g
Kraj pochodzenia: Polska
Kraj pochodzenia surowca użytego do produkcji mąki jest inny niż kraj pochodzenia mąki
Informacja o alergenach:
W firmie Ol’Vita przetwarzane są surowce spożywcze będące alergenami. Dlatego produkt może zawierać: gluten, sezam, soję, orzechy: arachidowe, laskowe, włoskie, makadamia, migdały.