SKŁADNIKI warzywa* 66 % w zmiennych proporcjach (pomidory*, koncentrat pomidorowy*, papryka*, cebula*, kukurydza*), gotowana czerwona fasola* 24 %, syrop z agawy*, plastry SOI* 3 %, woda, sól kamienna, koncentrat soku z cytryny*, olej słonecznikowy*, skrobia ziemniaczana*, pieprz*, pieprz cayenne*, kminek*, czosnek*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Sos warzywny z dodatkiem czerwonej fasoli i soi. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do ryżu, makaronów, kuskusu, grzanek i innych dań. Produkt pasteryzowany. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Sos krótko podgrzać w rondelku, podawać gorące. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 287 kJ/69 kcal Tłuszcz: 0,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 8,3 g w tym cukry: 5,2 g Błonnik: 5,4 g Białko: 4,1 g Sól: 1,2 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.