Wyszukiwarka
- Chrupki gryczane DUŻE 75g NATURAL
- Sól kamienna kłodawska niejodowana miałka 1100g SMAKOSZ
- Mąka ŁUBINOWA 300 g NATURAL
- Herbatniki mini zoo B/C 50g ANIA
- Galaretka 0 cukru truskawka bez glutenu Celiko 14g
- Sam Sok z czarnej porzeczki 250ml VIANDS
- CHLEB KROJONY KETO O OBNIŻONEJ ILOŚCI WĘGLOWODANÓW BEZGLUTENOWY 190 g - BALVITEN
- Podgrzybki duszone 290g FUNGOPOL
- Cukier waniliowy bez glutenu Celiko, 32g
- Otręby ryżowe z zarodkami 250g NATURAL
- Papaja suszona bez cukru 100g NATURAL
- Wafle gryczane 60g BIO BIOJEJE
Olej rzepakowy extra tłoczony na zimno nieoczyszczony 1000 ml - Olvita
Dzięki stosowanej metodzie tłoczenia "na zimno" pozyskujemy olej w pełni zdrowy o niezmienionym składzie, tzw. "olej dziewiczy". Tym samym w oleju pozostają wszystkie witaminy i lecytyny, jego właściwości odżywcze pozostają niezmienione .Olej ten nie zawiera sztucznych barwników ani konserwantów. Nasza firma sama decyduje o odmianach wysiewanych nasion rzepaku i jego uprawie, dlatego jesteśmy w stanie kontrolować pola uprawne. Tym samym pozyskujemy do tłoczenia oleju extra nasiona rzepaku. Naturalna barwa oleju rzepakowego jest koloru intensywnie żółtego. Smak bardzo charakterystyczny, przypomina posmak prażonego słonecznika. Nadaje tym samym nutę niepowtarzalnego smaku przyrządzanym potrawom, tj: surówkom, sałatkom, majonezowi. Również i potrawy smażone ( krótko, na niewielkim ogniu) już nie wymagają dodatkowych tylu przypraw. Kiedy raz spróbujemy jego walorów smakowych, to niechętnie wracamy do wcześniej stosowanych olejów rafinowanych. Dlatego, że podobnie jak oliwa z oliwy zawiera w swym składzie niemalże identyczny skład kwasów tłuszczowych ( zwłaszcza kwasy omega- 9, tak istotne dla osób mających problem ze schorzeniami układu krążenia) olej rzepakowy jest również nazywany "oliwką północy" . Olej rzepakowy tłoczony " na zimno" jest również źródłem kwasów omega –3 i omega-6, a także witamin: A, E, D3, K. Olej rzepakowy chroni zawartą w pożywieniu witaminę C i witaminy z grupy B przed szkodliwym działaniem światła i powietrza. Oddziaływanie zdrowotne Reguluje przemianę materii, wspomaga układ krążenia, zapobiega powtórnemu zawałowi, zapobiega miażdżycy, reguluje poziom cholesterolu we krwi( obniża poziom" złego" cholesterolu LDL a podnosi poziom "dobrego" - HDL). Łagodzi procesy zapalne w organizmie, przede wszystkim stawów.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Olej rzepakowy extra tłoczony na zimno nieoczyszczony 250ml - Olvita
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Olej rzepakowy extra tłoczony na zimno nieoczyszczony 500ml - Olvita
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Olej sezamowy tłoczony na zimno nieoczyszczony 250ml - Olvita
Powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion sezamu. Sezam to nasiona oleiste o wysokim stopniu zaolejenia, sięgającym 50 %. W swoim składzie ma przeważającą część nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega 9 ok. 41-43%), które odgrywają kluczową rolę w zachowaniu zdrowia. Zawiera również szereg mikro i makroelementów oraz witamin. Na szczególną uwagę zasługuje obecna w oleju sezamowym, tzw sezamina, należąca do lignanów. Jest ona bardzo silnym antyutleniaczem. Oddziaływanie zdrowotne: przyczynia się do obniżenia ciśnienia krwi, a także zbyt wysokiego poziomu cholesterolu. Zawarta w oleju sezamina wykazuje działanie hamujące syntezę i wchłanianie cholesterolu. Ponadto sezamina będąc silnym antyutleniaczem, chroni nas przed nowotworami. Natomiast bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych minimalizuje ryzyko miażdżycy, zapobiega zawałom serca i udarom mózgu. Olej ten polecany jest również w przypadku zaparć, spożywany systematycznie skutecznie reguluje wypróżnianie. Zastosowanie kosmetyczne: Wg Ajurwedy masaż ciała podgrzanym olejem sezamowym oczyszcza organizm z toksyn, a także nadaje skórze delikatność. Olej ten ma właściwosci rozgrzewające, a także reguluje pracę gruczołów łojowych. Warto nadmienić iż chroni przed promieniowaniem słonecznym, posiada naturalny wsp. ochronny UV 3-4. Nie należy go stosować zewnętrznie w przypadku neurodermitis lub zapaleniach skórnych. Zastosowanie: Tylko na zimno, nie nadaje się do smażenia. Najlepiej jako dodatek do sałatek, sosów i innych potraw. Dawkowanie: Około 2 łyżki dziennie pokrywa dzienne zapotrzebowanie na NNKT Po otwarciu najlepiej przechowywać w lodówce.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Olej słonecznikowy tłoczony na zimno 1000ml - Olvita
Olej ten pozyskuje się z pestek słonecznika w wyniku tłoczenia na zimno. Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielonienasyconych i witaminy E. Olej ten można podgrzewać nie więcej niż do 100° C. Najlepiej jeśli spożywany jest na zimno jako dodatek do sałatek, surówek , zup i sosów. Oddziaływanie zdrowotne Zawarte w oleju NNKT oraz witamina E wspomagają układ odpornościowy. Przedłuża żywotność plemników, obniża poziom cholesterolu. Zażywany przez tydzień likwiduje nocne skurcze łydek, neutralizuje wolne rodniki, które czynią spustoszenie w skórze (traci ona elastyczność, sprężystość i wilgoć).
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Olej słonecznikowy tłoczony na zimno 500ml - Olvita
Olej ten pozyskuje się z pestek słonecznika w wyniku tłoczenia na zimno. Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielonienasyconych i witaminy E. Olej ten można podgrzewać nie więcej niż do 100° C. Najlepiej jeśli spożywany jest na zimno jako dodatek do sałatek, surówek , zup i sosów. Oddziaływanie zdrowotne Zawarte w oleju NNKT oraz witamina E wspomagają układ odpornościowy. Przedłuża żywotność plemników, obniża poziom cholesterolu. Zażywany przez tydzień likwiduje nocne skurcze łydek, neutralizuje wolne rodniki, które czynią spustoszenie w skórze (traci ona elastyczność, sprężystość i wilgoć).
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Olej z czarnuszki tłoczony na zimno, nieoczyszczony 100ml - Olvita
Olej otrzymywany jest z tłoczenia wyselekcjonowanych nasion czarnuszki siewnej. Ma lekko gorzki smak i intensywny korzenny zapach. Barwa przechodzi od miodowej do ciemnobrązowej. Zawiera około 30% nasyconych kwasów tłuszczowych, 53% kwasu linolowego, 25% kwasu oleinowego, 4% kwasu alfa-linolenowego, witaminę E (tokoferole), witaminę A(karotenoidy) biotynę oraz mikroelementy. Olej z czarnuszki posiada niezwykle szerokie zastosowanie w leczeniu stanów zapalnych skóry, leczy i hamuje rozwój grzybic, trądziku. Używany jako główny składnik w terapiach aromatycznych wycisza i pomaga znosić stresy oraz likwiduje zaburzenia snu. Chroni przed poparzeniem słonecznym i zapewnia piękny koloryt skóry, przyspiesza gojenie się ran i wygładza skórę, łagodzi wszelkiego rodzaju alergie. Olej z czarnuszki obniża poziom cukru we krwi, działa przeciwbólowo, przeciwzapalnie, silnie antybakteryjne, antywirusowo, przeciwgrzybicznie, przeciwpasożytniczo, żółciotwórczo, rozkurczowo, reguluje pracę układu pokarmowego i oddechowego, działa moczopędnie, przeciwobrzękowo, odtruwająco, uspokajająco, immunostymulująco (pobudza proliferację limfocytów, syntezę interferonu, zwiększa liczbę limfocytów cytotoksycznych, NK i B, hamuje odczyny autoagresji immunologicznej). Szczególnie polecany przy nawracających infekcjach. Wzmacnia wątrobę, rozpuszcza kamienie w woreczku żółciowym i złogi z przewodów żółciowych i moczowych, reguluje układ hormonalny i gospodarkę tłuszczową, uśmierza bóle głowy i stawów, bóle zębów, migreny, wspomaga leczenie impotencji, wyczerpania wegetatywnego. W celach kosmetycznych: olej z czarnuszki należy stosować bezpośrednio na skórę Spożywanie bezpośrednie: w połączeniu z innym olejem w celu złagodzenia intensywnego korzennego zapachu. Stosowanie: Zaleca się spożywanie oleju z czarnuszki 1-2 łyżeczki dziennie, jako dodatek do sałatek, sosów, twarogów, kasz itp. Olej po otwarciu należy przetrzymywać w lodówce. Nie przekraczać zalecanej dawki.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Olej z czarnuszki tłoczony na zimno, nieoczyszczony 250ml - Olvita
Olej otrzymywany jest z tłoczenia wyselekcjonowanych nasion czarnuszki siewnej. Ma lekko gorzki smak i intensywny korzenny zapach. Barwa przechodzi od miodowej do ciemnobrązowej. Zawiera około 30% nasyconych kwasów tłuszczowych, 53% kwasu linolowego, 25% kwasu oleinowego, 4% kwasu alfa-linolenowego, witaminę E (tokoferole), witaminę A(karotenoidy) biotynę oraz mikroelementy. Olej z czarnuszki posiada niezwykle szerokie zastosowanie w leczeniu stanów zapalnych skóry, leczy i hamuje rozwój grzybic, trądziku. Używany jako główny składnik w terapiach aromatycznych wycisza i pomaga znosić stresy oraz likwiduje zaburzenia snu. Chroni przed poparzeniem słonecznym i zapewnia piękny koloryt skóry, przyspiesza gojenie się ran i wygładza skórę, łagodzi wszelkiego rodzaju alergie. Olej z czarnuszki obniża poziom cukru we krwi, działa przeciwbólowo, przeciwzapalnie, silnie antybakteryjne, antywirusowo, przeciwgrzybicznie, przeciwpasożytniczo, żółciotwórczo, rozkurczowo, reguluje pracę układu pokarmowego i oddechowego, działa moczopędnie, przeciwobrzękowo, odtruwająco, uspokajająco, immunostymulująco (pobudza proliferację limfocytów, syntezę interferonu, zwiększa liczbę limfocytów cytotoksycznych, NK i B, hamuje odczyny autoagresji immunologicznej). Szczególnie polecany przy nawracających infekcjach. Wzmacnia wątrobę, rozpuszcza kamienie w woreczku żółciowym i złogi z przewodów żółciowych i moczowych, reguluje układ hormonalny i gospodarkę tłuszczową, uśmierza bóle głowy i stawów, bóle zębów, migreny, wspomaga leczenie impotencji, wyczerpania wegetatywnego. W celach kosmetycznych: olej z czarnuszki należy stosować bezpośrednio na skórę Spożywanie bezpośrednie: w połączeniu z innym olejem w celu złagodzenia intensywnego korzennego zapachu. Stosowanie: Zaleca się spożywanie oleju z czarnuszki 1-2 łyżeczki dziennie, jako dodatek do sałatek, sosów, twarogów, kasz itp. Olej po otwarciu należy przetrzymywać w lodówce. Nie przekraczać zalecanej dawki.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Olej z czarnuszki tłoczony na zimno, nieoczyszczony 500ml - Olvita
Olej otrzymywany jest z tłoczenia wyselekcjonowanych nasion czarnuszki siewnej. Ma lekko gorzki smak i intensywny korzenny zapach. Barwa przechodzi od miodowej do ciemnobrązowej. Zawiera około 30% nasyconych kwasów tłuszczowych, 53% kwasu linolowego, 25% kwasu oleinowego, 4% kwasu alfa-linolenowego, witaminę E (tokoferole), witaminę A(karotenoidy) biotynę oraz mikroelementy. Olej z czarnuszki posiada niezwykle szerokie zastosowanie w leczeniu stanów zapalnych skóry, leczy i hamuje rozwój grzybic, trądziku. Używany jako główny składnik w terapiach aromatycznych wycisza i pomaga znosić stresy oraz likwiduje zaburzenia snu. Chroni przed poparzeniem słonecznym i zapewnia piękny koloryt skóry, przyspiesza gojenie się ran i wygładza skórę, łagodzi wszelkiego rodzaju alergie. Olej z czarnuszki obniża poziom cukru we krwi, działa przeciwbólowo, przeciwzapalnie, silnie antybakteryjne, antywirusowo, przeciwgrzybicznie, przeciwpasożytniczo, żółciotwórczo, rozkurczowo, reguluje pracę układu pokarmowego i oddechowego, działa moczopędnie, przeciwobrzękowo, odtruwająco, uspokajająco, immunostymulująco (pobudza proliferację limfocytów, syntezę interferonu, zwiększa liczbę limfocytów cytotoksycznych, NK i B, hamuje odczyny autoagresji immunologicznej). Szczególnie polecany przy nawracających infekcjach. Wzmacnia wątrobę, rozpuszcza kamienie w woreczku żółciowym i złogi z przewodów żółciowych i moczowych, reguluje układ hormonalny i gospodarkę tłuszczową, uśmierza bóle głowy i stawów, bóle zębów, migreny, wspomaga leczenie impotencji, wyczerpania wegetatywnego. W celach kosmetycznych: olej z czarnuszki należy stosować bezpośrednio na skórę Spożywanie bezpośrednie: w połączeniu z innym olejem w celu złagodzenia intensywnego korzennego zapachu. Stosowanie: Zaleca się spożywanie oleju z czarnuszki 1-2 łyżeczki dziennie, jako dodatek do sałatek, sosów, twarogów, kasz itp. Olej po otwarciu należy przetrzymywać w lodówce. Nie przekraczać zalecanej dawki.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Olej z kiełków pszenicy tłoczony na zimno, nieoczyszczony 100ml - Olvita
Olej z kiełków pszenicy to jedno z najbogatszych źródeł witaminy E, która w naszym organizmie odgrywa ogromną rolę. Jest bardzo istotnym czynnikiem w przemianie białek, węglowodanów i tłuszczów. Chroni przed utlenieniem wielonienasycone kwasy tłuszczowe i witaminy A. Witamina E korzystnie wpływa na układ krążenia: zapobiega występowaniu miażdżycy i chorób serca, rozszerza naczynia krwionośne, zapobiega powstawaniu skrzepów, wpływa na obniżenie ciśnienia krwi. Podana podczas lub zaraz po przebytym zawale chroni serce przed dalszymi uszkodzeniami. Wzmacnia system odpornościowy, wzmacnia naczynia krwionośne, poprawia płodność, wspomaga leczenie chorób płuc i łagodzi objawy drżenia przy chorobie Parkinsona. Ponadto witamina E jest naturalnym, bardzo silnym antyutleniaczem – chroni przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Olej z kiełków pszenicy zawiera ponadto Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe (NNKT), które są niezbędne dla zachowania zdrowia. Zastosowanie: Tylko na zimno, czyli do sałatek, surówek lub jako dodatek do innych zimnych potraw. Zastosowanie w kosmetyce: Witamina E jest jedną z najczęściej wykorzystywanych witamin w kosmetyce. Zapobiega powstawaniu podrażnień i poparzeń słonecznych . Nie wynika to z wysokiej promiennochronności tejże witaminy, a raczej z faktu iż witamina E ma bardzo duże zdolności w kierunku wychwytywania wolnych rodników, które powstają w skórze na skutek promieniowania UV. Warty podkreślenia jest fakt iż wolne rodniki nie tylko powodują przyspieszone starzenie się skóry, ale wywołują również niektóre nowotwory. Witamina E nazywana jest witaminą młodości. Stosowana zewnętrznie doskonale uelastycznia, natłuszcza i ujędrnia skórę. Witamina E jest dodawana do balsamów, szminek, mleczka, szamponów i kremów. Olej z kiełków pszenicy można stosować bezpośrednio na skórę. Efekty są zauważalne błyskawicznie. Doskonały na twarz (zwłaszcza w okolicach oczu), ciało i dłonie. Olej ten wchłania się stosunkowo dobrze i nie ma zapachu.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Olej z kiełków pszenicy tłoczony na zimno, nieoczyszczony 250ml - Olvita
Olej z kiełków pszenicy to jedno z najbogatszych źródeł witaminy E, która w naszym organizmie odgrywa ogromną rolę. Jest bardzo istotnym czynnikiem w przemianie białek, węglowodanów i tłuszczów. Chroni przed utlenieniem wielo nienasycone kwasy tłuszczowe i witaminy A. Witamina E korzystnie wpływa na układ krążenia: zapobiega występowaniu miażdżycy i chorób serca, rozszerza naczynia krwionośne, zapobiega powstawaniu skrzepów, wpływa na obniżenie ciśnienia krwi. Podana podczas lub zaraz po przebytym zawale chroni serce przed dalszymi uszkodzeniami. Wzmacnia system odpornościowy, wzmacnia naczynia krwionośne, poprawia płodność, wspomaga leczenie chorób płuc i łagodzi objawy drżenia przy chorobie Parkinsona. Ponadto witamina E jest naturalnym, bardzo silnym antyutleniaczem – chroni przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Olej z kiełków pszenicy zawiera ponadto Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe ( NNKT), które są niezbędne dla zachowania zdrowia. Zastosowanie: Tylko na zimno, czyli do sałatek, surówek lub jako dodatek do innych zimnych potraw. Zastosowanie w kosmetyce: Witamina E jest jedną z najczęściej wykorzystywanych witamin w kosmetyce. Zapobiega powstawaniu podrażnień i poparzeń słonecznych . Nie wynika to z wysokiej promiennochronności tejże witaminy, a raczej z faktu iż witamina E ma bardzo duże zdolności w kierunku wychwytywania wolnych rodników, które powstają w skórze na skutek promieniowania UV. Warty podkreślenia jest fakt iż wolne rodniki nie tylko powodują przyspieszone starzenie się skóry, ale wywołują również niektóre nowotwory. Witamina E nazywana jest witaminą młodości. Stosowana zewnętrznie doskonale uelastycznia, natłuszcza i ujędrnia skórę. Dlatego witamina E jest dodawana do balsamów, szminek, mleczka, szamponów i kremów. Olej z kiełków pszenicy można stosować bezpośrednio na skórę. Efekty są zauważalne błyskawicznie. Doskonały na twarz( zwłaszcza w okolice oczu) , ciało i dłonie. Olej ten wchłania się stosunkowo dobrze, nie ma zapachu.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Olej z nasion pietruszki tłoczony na zimno nieoczyszczony 100ml - Olvita
Olej z pietruszki ma właściwości antyreumatyczne, antyartretyczne, antyseptyczne, ściągające, wiatropędne, detoksykacyjne, moczopędne, przeczyszczające i żołądkowe oraz poprawia krążenie, odświeża oddech i poprawia komfort psychiczny. Działanie detoksykacyjne oleju wynika z właściwości pobudzających i moczopędnych, co przyspiesza usuwanie toksyn z organizmu. Przy wydalaniu moczu, organizm pozbywamy się substancji toksycznych i niepożądanych, takich jak: nadmiar wody, soli i kwasu moczowego. Działanie ściągające : olej stosowany zewnętrznie i wewnętrznie, wywołuje skurcze: dziąseł (które mają wpływ na wzmocnienie zębów), cebulek włosów (zapobiega wypadaniu włosów). W wyniku obkurczania naczyń krwionośnych może spowolnić lub zatrzymać krwawienie. Przyśpiesza gojenie się ran. Działanie wiatropędne: likwiduje objawy towarzyszące nadmiernemu nagromadzeniu się gazów jelitowych. Układ pokarmowy: pobudza apetyt, trawienie i utrzymuje odpowiedni poziom soków żołądkowych, zmniejsza stany zapalne, chroni przed infekcjami i owrzodzeniami. Działanie Ginekologiczne: reguluje cykl miesiączkowy. Łagodzi objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego, a także bóle menstruacyjne. Inne korzyści: skuteczny w leczeniu wielu innych problemów, jak np. cellulit, rwa kulszowa, hemoroidy, zapalenie pęcherza, utrata libido itp. Stosować bardzo małe ilości 1-3 krople dziennie na osobę. Nie przekraczać zalecanej dawki. Można stosować jako dodatek do sałatek. Uwaga: olej nie powinien być stosowany przez osoby z zapaleniem nerek lub wątroby. Bezwzględny zakaz stosowania dla kobiet w ciąży.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Olej z nasion słodkiej papryki zimno tłoczony nieoczyszczony100 ml OL'VITA
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Olej z ogórecznika 100ml OL'VITA
Zaliczany jest do grupy bioolejów z uwagi na najbogatszą zawartość kwasu gamma linolenowego (GLA) na poziomie 21–25%,(Zadernowski i in. 2002). Olej z ogórecznika ponadto zawiera kwas linolowy 34-40%, oleinowy 14-18% a także tokoferole 1478mg/kg (Zadernowski i in 2002), sterole 290 mg/100 z czego β-sitosterolu 108,1 mg/100g (Phillips i in. 2002) i śladowe ilości karotenoidów(około 23mg/kg).
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Olej z orzecha włoskiego tłoczony na zimno 250ml - Olvita
Olej ten charakteryzuje się specyficznym orzechowym smakiem i słodkim aromatem z nutą karmelu. Stosowany do sałatek z orzechami, sosów i dressingów, bywa używany szczególnie w daniach kuchni chińskiej, francuskiej i włoskiej. Do smażenia używany rzadziej i ostrożnie, bowiem przy silnym smażeniu w wysokich temperaturach traci swój cenny aromat i ma skłonność do gorzknienia. Olej z orzechów zawiera stosunkowo dużą ilość kwasu linolenowego (omega-3) i linolowego (omega-6); jedna jego łyżka pokrywa połowę dziennego zapotrzebowania na kwasy omega-3 i dodatkowo 1/10 zapotrzebowania na witaminę E. Olej orzechowy zawiera też sporo witamin A i B. Podobnie jak olej sezamowy (z ziaren sezamu) wydatnie obniża ciśnienie tętnicze i poziom cholesterolu (LDL - "złego") oraz działa przeciwzapalnie i antystresowo. Olej ten polecany jest osobom z nadciśnieniem i z kłopotami z sercem. Spożywanie tego oleju pobudza ponadto umysł, dlatego zalecany jest tak uczącym się dzieciom i młodzieży, jak i osobom dorosłym pracującym intelektualnie. Wysoka zawartość witaminy E korzystnie działa na skórę (ułatwia pozbycie się egzemy, opryszczki, łuszczycy oraz opóźnia starzenie). Kwas elagowy występujący w tym oleju unieszkodliwia substancje rakotwórcze; działa też korzystnie w razie bólu żołądka i zatruć. Olej działa korzystnie na układ pokarmowy, posiada właściwości przeciw pasożytnicze i przeciwgrzybiczne. Zastosowanie w kosmetyce Olej ten może być stosowany bezpośrednio na skórę. Olej z orzecha włoskiego jest bogaty w NNKT. Kwas linolowy pomaga w regeneracji, tonizowaniu nawilżaniu zniszczonej lub suchej skóry. Zapobiega powstawaniu zmarszczek. Działa przeciwzapalnie, normalizująco, kojąco, przeciwstarzeniowo. Przeznaczony do skóry dojrzałej i wrażliwej. Dobrze penetruje w głąb skóry. Zaliczany do środków promieniochronnych o SPF 3-4. Dobrze się rozprowadza i dosyć szybko wchłania. Wzmacnia odporność skóry ,wygładza ją, nadaje miękkość i sprężystość. Stosowany w preparatach do pielęgnacji skóry alergicznej, suchej, poparzonej słońcem. Pomocny przy łupieżu suchym i swędzącej skórze głowy. Stosowany w kremach przeciw starzeniowych "anti-aging" i w produktach dla cery dojrzałej oraz jako samodzielny olej do masażu.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Olej z ostropestu tłoczony na zimno nieoczyszczony 100ml - Olvita
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Olej z ostropestu tłoczony na zimno nieoczyszczony 500ml - Olvita
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Olej z pestek arbuza tłoczony na zimno nieoczyszczony 100ml - Olvita
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Olej z pestek arbuza tłoczony na zimno nieoczyszczony 250ml - Olvita
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Olej z pestek dyni tłoczony na zimno nieoczyszczony 250ml - Olvita
Dzięki stosowanej metodzie tłoczenia "na zimno" pozyskujemy olej w pełni zdrowy o niezmienionym składzie, tzw. "olej dziewiczy". Tym samym w oleju pozostają wszystkie witaminy i lecytyny, jego właściwości odżywcze pozostają niezmienione Olej ten nie zawiera sztucznych barwników ani konserwantów. Jego naturalna barwa to kolor ciemno zielony, smak lekko orzechowy. Jednak posiada on oprócz walorów smakowych przede wszystkim walory zdrowotne. W swoim składzie zawiera około: 47 % kwasów tłuszczowych wielo nienasyconych ( omega 3 i omega 6), 29% kwasów tłuszczowych jedno nienasyconych ( omega 9) oraz kwasy nasycone. W oleju tym znajdziemy zarówno kwas tłuszczowy linolowy jak i gama-linolenowy! A to nic innego jak powszechnie reklamowany składnik preparatów CLA. Dodatkowo w oleju tym znajdziemy szereg witamin: witaminę E( naturalny antyutleniacz), B1, B2, B6, D, A, C, beta-karoten, selen i cynk. Olej ten to również bogate źródło fitosteroli, jak np.: cucurubita, citrulin, skwalen oraz phytosterinen. Nazwy brzmią obco i są wcale nie łatwe do wymówienia. Przyjrzyjmy się bliżej jakie mają działanie dla naszego organizmu. CUCURBITA- jest sterolem o właściwościach przeciw pasożytniczym układu pokarmowego. PHYTOSTERRINEN- zalecany w zapobieganiu oraz leczeniu wczesnego stadium przerostu gruczołu krokowego( prostaty). Działa również korzystnie w problemach układu moczowego. CITRULIN – wspomaga tworzenie substancji moczowych. SKWALEN- reguluje poziom cholesterolu we krwi( zapobiega miażdżycy), usuwa trucizny z naszego organizmu , reguluje gospodarkę hormonów płciowych oraz bierze udział w tworzeniu kwasów żółciowych(dlatego olej ten polecany jest w chorobach wątroby i dróg żółciowych). Olej z pestek dyni spożywamy tylko i wyłącznie na zimno. Możemy go zastosować do spożywania bezpośrednio lub jako dodatek do sałatek, serów ,tostów lub do lodów waniliowych i serników. Pamiętaj! Dla lepszej trwałości zawartych w oleju składników przechowuj go w lodówce!
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Olej z pestek dyni tłoczony na zimno nieoczyszczony 500ml - Olvita
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Olej z pestek moreli tłoczony na zimno 100ml - Olvita
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni