- Buraki Suszone 100 g SYS
- Rockefeller Totalna Kontrola Dr Jacob Nordangard
- Chrupki gryczane DUŻE 75g NATURAL
- Sól kamienna kłodawska niejodowana miałka 1100g SMAKOSZ
- Mąka ŁUBINOWA 300 g NATURAL
- Metoda odchudzania Braci Rodzeń. Łukasz Rodzeń, Mateusz Rodzeń
- Herbatniki mini zoo B/C 50g ANIA
- Galaretka 0 cukru truskawka bez glutenu Celiko 14g
- Sam Sok z czarnej porzeczki 250ml VIANDS
- CHLEB KROJONY KETO O OBNIŻONEJ ILOŚCI WĘGLOWODANÓW BEZGLUTENOWY 190 g - BALVITEN
- Paluszki ziemniaczane z warzywami 45g EAT REAL
- Podgrzybki duszone 290g FUNGOPOL
Białko konopne 50% w proszku BEZGLUT 250 g OLVITA
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Błonnik konopny 250 g OLVITA
Błonnik konopny to produkt pozyskiwany z cenionych względem wartości odżywczych nasion konopi siewnej.
Charakteryzuje się wysoką zawartością:
– błonnika pokarmowego (61 g/100 g)
– białka (21 g/100 g)
– fosforu (616 mg/100 g)
– magnezu (313 mg/100 g)
– żelaza (6,7 mg/100 g)
– cynku (4,3 mg/100 g)
– miedzi (1,2 mg/100 g)
– manganu (7,7 mg/100 g)
– witaminy B3-niacyna ( 6,9 mg/100 g)
Zastosowanie:
Do bezpośredniego spożycia jako dodatek do: jogurtów, musli, koktajli, past, zup.
Podczas stosowania należy pamiętać o spożywaniu większej ilości płynów w diecie (około 2 l). Błonnik pokarmowy jest niezbędny w codziennej diecie człowieka.Zalecana dzienna porcja błonnika pokarmowego w diecie dorosłego człowieka wynosi 25 g („Normy żywienia dla populacji Polski” M. Jarosz 2017 r.)
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Chleb DYNIOWY wysokobiałkowy/Mieszanka do samodzielnego wypieku 540 g OLVITA
Chleb dyniowy wysokobiałkowy – mieszanka do samodzielnego wypieku chleba.
Składniki: mieszanka (mąka pszenna typ 750, mąka z pestek dyni 15,6%), bezłuskowe pestki dyni ( 11,1%).
Źródłem białka są: maka z pestek dyni oraz pestki dyni. Chleb ma cudowny orzechowy smak z rustykalną, chrupiąca, wypieczoną skórką oraz miękki soczysty miękisz. Wypiek charakteryzuje się użyciem małej ilości drożdży i długim okresem fermentacji.
Zastosowanie:
produkt przeznaczony do samodzielnego wypieku chleba dyniowego wysokobiałkowego wg załączonego przepisu.
Opakowanie zawiera:
- 480 g mieszanki typu chleb dyniowy wysokobiałkowy Ol’Vita
- 60 g bezłuskowych pestek dyni Ol’Vita
Musisz dodać tylko:
- 330 ml wody
- 10,5 g soli
- 10,5 g oliwy z oliwy z oliwek
- 2,25 g świeżych drożdży
I etap:
1. Namocz przez 24 godz. w osobnej, dowolnej ilości wody bezłuskowe pestki dyni.
2. Wymieszaj mieszankę chleba dyniowego wysokobiałkowego Ol’Vita, pestki dyni oraz 285 ml letniej wody i odstaw ciasto na 1 godz. w temperaturze pokojowej.
II etap:.
W 25 ml wody o temperaturze pokojowej rozpuść drożdże, a w kolejnych 20 ml sól.
2. Rozpuszczoną sól oraz drożdże dobrze wymieszaj ręcznie lub robotem z uprzednio przygotowanym ciastem. Ciasto musi odchodzić od miski. Przykryj je wilgotną ściereczką i odstaw na 1 godz. w temperaturze pokojowej. Po 30 min. leżakowania ciasta rozciągnij je i złóż na pół. Czynność powtórz po kolejnych 30 min.
3. Przełóż ciasto do lodówki (temp. 8oC) na 24 godz. (tzw. zimne garownie).
4. Po upływie doby przełóż ciasto do natłuszczonej formy i pozostaw ją bez przykrycia przez 3 godz. w temperaturze pokojowej. Sugerowany wymiar formy do pieczenia: 25 cm x 11 cm.
5. Rozgrzej piekarnik do 250oC, włóż do niego formę z ciastem i piecz przez 10 min. następnie obniż temperaturę do 230oC i piecz przez kolejne 30 – 40 min.
6. Po upieczeniu wyciągnij chleb z formy, skrop skórkę wodą i przykryj ściereczką. Odczekaj, aż ostygnie, zanim zaczniesz go kroić.
Po przyrządzeniu: z mieszanki i wskazanych w załączonym przepisie składników otrzymujemy chleb o wadze 750 g, który zawiera 15 sugerowanych porcji. 1 porcja (kromka) stanowi ok. 50 g.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Gliceryna farmaceutyczna kosmetyczna 100ml OLVITA
Składniki: Gliceryna roślinna farmaceutyczna, 99,7%
Gliceryna roślinna (inaczej – glicerol) jest cieczą bezbarwną, bezwonną ale także przezroczystą, higroskopijną i nietoksyczną, jest bezpieczna dla środowiska. Gliceryna roślinna jest produkowana z tłuszczów roślinnych, bez udziału produktów pochodzenia zwierzęcego. Najlepsza nie powinna zawierać domieszek, o czystej mówimy już przy 99,5%.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Gliceryna farmaceutyczna kosmetyczna 100ml OLVITA NATURA
Nowość od Ol’Vita Natura!
Wypróbuj 100% naturalną glicerynę roślinną farmaceutyczną polecaną jako kosmetyk do pielęgnacji skóry twarzy, ciała i włosów.
Jej silne właściwości higroskopijne nie tylko głęboko nawilżą i wygładzą Twoją skórę oraz zregenerują włosy i odżywią przesuszone końcówki!
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Gorąca czekolada DESEROWA w TUBIE pitna 200g OLVITA
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Gorąca czekolada MLECZNA w TUBIE pitna 200g OLVITA
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Kosmetyczne masło shea 100 ml OLVITA
Składniki: olej tłoczony na zimno z orzeszków z drzewa shea (Karite)
Sposób użycia:
Na oczyszczoną twarz, szyję, dekolt, ciało należy zaaplikować masło, a następnie delikatnie wmasować. Na suche włosy nanieść masło i wetrzeć je również w skórę głowy. Po 20 minutach dokładnie umyć głowę.
Do użytku zewnętrznego. W przypadku dostania się produktu do oczu należy przemyć je dużą ilością wody.
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi pozostałymi kosmetykami naturalnymi.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Kozieradka mielona 250g OLVITA
Składniki: mielone, częściowo odtłuszczone nasiona kozieradki
Produkt wytworzony z niezwykle aromatycznych, przypominających zapachem Maggi, nasion kozieradki. Kozieradka mielona ze względu na intensywny aromat, smak i żółty kolor jest bardzo chętnie i powszechnie stosowana w codziennej kuchni jako składnik marynat do mięs (kurczak, wołowina, cielęcina), ryb (tuńczyk, makrela), dressingów, sosów (np. chutney z ananasem), past i potraw z roślin strączkowych (np. falafele).
Nasiona kozieradki należą do produktów cieszących się zainteresowaniem wśród sportowców (kulturystów).
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Maka lniana 250 g OLVITA
Składniki: zmielone, częściowo odtłuszczone siemię lniane brązowe (len brązowy)
Mąka lniana wytwarzanajest z cenionego względem wartości odżywczych siemienia lnianego. Po zmieleniu i częściowym i jego odtłuszczeniu pozyskuje się mąkę o szerokich możliwościach kulinarnych. Puszysta o brązowym kolorze i smaku typowym dla siemienia lnianego jest chętnie wykorzystywana jako dodatek do jogurtów, smoothie, past oraz wypieku: placuszków, naleśników, ciasteczek czy chleba. Dodatkowo wykorzystywana do tworzenia wegańskiego kisielu lnianego, który jest często traktowany jako zamiennik jajka pełniącego funkcję scalającą składniki potrawy.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Mąka kokosowa 1kg OLVITA
Składniki: zmielona, częściowo odtłuszczona kopra kokosowa
Mąka kokosowa wytwarzana jest z aromatycznej kopry kokosowej, chętnie wykorzystywana w kuchni w różnych wariacjach. Smakuje, dekoruje i inspiruje do eksperymentów kulinarnych. Szczególnie polecana do wytwarzania słodkich potraw, np. placuszków, naleśników, ciast i ciasteczek, trufli czekoladowo-kokosowych. Potrafi również zaskoczyć obecnością w przepisach potraw pikantnych czy słodko- kwaśnych.
Ze względu na smak jest chętnie wykorzystywana przez mamy chcące przemycić nieco wartości odżywczych w posiłkach swoim pociechom.
Przygotowując mieszankę do wypieków ciasta czy placuszków warto pamiętać, że mąka ta wytwarzana jest z kopry kokosowej, która naturalnie nie zawiera w swym składzie glutenu. Zbyt duży udział mąki kokosowej w mieszance będzie zmniejszać elastyczność i kleistość ciasta.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Mąka sezamowa 250g OLVITA
Składniki: mielone, częściowo odtłuszczone nasiona sezamu obłuszczonego
Mąka sezamowa wytwarzana jest z cenionych względem wartości odżywczych nasion sezamu obłuszczonego. Po zmieleniu i częściowym ich odtłuszczeniu pozyskuje się puszystą mąkę o beżowym kolorze i smaku typowym dla sezamu (z lekką goryczką). Polecana do bezpośredniego spożycia jako urozmaicenie: owsianki, jaglanki, past. Ze względu na zawartość białka wynoszącą 55 g/100 g jest chętnie stosowana jako składnik wysokobiałkowych batonów dla sportowców. Ponadto polecana jako dodatek do mieszanek przeznaczonych na: placuszki, muffinki, naleśniki, ciasteczka.
Przygotowując mieszankę do wypieków ciasta czy chleba warto pamiętać, że mąka ta wytwarzana jest z nasion sezamu, które naturalnie nie zawierają w swym składzie glutenu. Zbyt duży udział mąki w mieszance będzie zmniejszać elastyczność i kleistość ciasta.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Mąka wiesiołkowa 250g OLVITA
Składniki: mielone, częściowo odtłuszczone nasiona wiesiołka
Mąka wiesiołkowa pozyskiwana jest z cennych nasion wiesiołka dwuletniego. Charakteryzuje się brązowym kolorem oraz ziołowym smakiem i zapachem. Polecana jako dodatek do jogurtów, koktajli lub w mieszankach do wypieku naleśników, ciastek, chleba.
Przygotowując mieszankę do wypieków ciasta czy chleba warto pamiętać, że mąka ta wytwarzana jest z nasion wiesiołka, które naturalnie nie zawierają w swym składzie glutenu. Zbyt duży udział mąki w mieszance będzie zmniejszać elastyczność i kleistość ciasta.
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi pozostałymi mąkami z nasion odtłuszczonych.
Sprawdź opinie na temat produktów na Facebook oleje Olvita.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Mąka z pestek arbuza 250g OLVITA
Składniki: mielone, częściowo odtłuszczone pestki arbuza
Mąka z pestek arbuza wytwarzana jest z cennych względem wartości odżywczych nieprażonych pestek arbuza. Po częściowym ich odtłuszczeniu i zmieleniu otrzymuje się mąkę o nieco ziołowym smaku i zielono-brązowym kolorze.
Zastosowanie:Do bezpośredniego spożycia jako dodatek do musli, deserów, sałatek i past. Mąka z pestek arbuza to także doskonały pomysł na panierkę lub jako dodatek wzbogacający do ciasta, naleśników, placków, mufinek. Należy jednak pamiętać, że posiada swój charakterystyczny nieco ziołowy posmak oraz uwzględnić, iż należy do roślin niezawierających glutenu. Zbyt duży udział mąki z pestek arbuza w mieszance będzie zmniejszać elastyczność i kleistość ciasta.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Mąka z pestek dyni 250g OLVITA
Składniki: zmielone, częściowo odtłuszczone nieprażone pestki dyni
Mąka z pestek dyni wytwarzana jest z cenionych względem wartości odżywczych pestek dyni. Po zmieleniu i częściowym ich odtłuszczeniu pozyskuje się mąkę o szerokich możliwościach kulinarnych. Puszysta o zielonym kolorze i smaku typowym dla pestek dyni jest chętnie wykorzystywana jako dodatek do jogurtów, smoothie, past oraz wyrobu wysokobiałkowych batonów dla sportowców.
Bardzo chętnie wykorzystywana przez mamy chcące przemycić w posiłku dodatkowe wartości odżywcze swym pociechom. Atrakcyjny smak i zielony kolor to spore możliwości, które warto wykorzystać przygotowując zielone placuszki, naleśniki, ciasteczka czy makaron.
Przygotowując mieszankę do wypieków ciasta czy chleba warto pamiętać, że mąka ta wytwarzana jest z pestek dyni, które naturalnie nie zawierają w swym składzie glutenu. Zbyt duży udział mąki z pestek dyni w mieszance będzie zmniejszać elastyczność i kleistość ciasta.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Mąka z ziarna konopi 250 g OLVITA
Składniki: mielone, częściowo odtłuszczone nasiona konopi siewnej
Ze względu na wysokie wartości odżywcze mąka konopna już od paru lat cieszy się dużym zainteresowaniem wśród miłośników zdrowego odżywiania. Charakteryzuje ją specyficzny, nieco ziołowy smak i zielono-brązowy kolor.
Mąkę konopną można spożywać bezpośrednio jako dodatek do: koktajli i batonów wysokobiałkowych, jogurtów, dressingów, musli lub jako dodatek do mieszanki na: placuszki, naleśniki, wrapy, kopytka, makarony, ciasteczka, mufinki, chleb.
Przygotowując mieszankę do wypieków ciasta czy placuszków warto pamiętać, że mąka ta wytwarzana jest z nasion konopi, która naturalnie nie zawiera w swym składzie glutenu. Zbyt duży udział mąki konopnej w mieszance będzie zmniejszać elastyczność i kleistość ciasta.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Nasiona Babki Płesznik 250g OLVITA
Składniki: Nasiona babki płesznik
Nasiona babki płesznik to surowiec silnie pęczniejący i wchłaniający wodę. Podczas stosowania należy pamiętać o spożywaniu większej ilości płynów w diecie (około 2 l). Nasiona pobudzają perystaltykę jelit i tym samym ułatwiają wypróżnienia.
Zastosowanie:
Do picia: po wcześniejszym zalaniu wodą. Ponadto jako dodatek do musli, jogurtów, deserów, sałatek, past oraz do pieczenia.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Oblaty okrągłe fi 70 mm 100 szt OLVITA
Wafle oblaty Ol’Vita to okrągłe, jadalne opłatki o średnicy 70 mm i grubości 1,2 mm. Stanowią doskonały podkład do wypieków ciasta oraz pierników, a także kokosanek. Dobrze spiszą się jako spody do past i kremów oraz lekka przekąska w ciągu dnia.
Składniki: mąka pszenna, skrobia ziemniaczana
Zastosowanie:
Oblaty mogą być wykorzystane jako: spody do wypieku ciasteczek
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Olej czarnuszkowy SŁONECZNA OLVITA 250ml zimnotłoczony
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Olej czosnkowy SŁONECZNA OLVITA 250ml zimnotłoczony
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Olej dyniowy SŁONECZNA OLVITA 250ml zimnotłoczony
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-2 dni robocze