BABKA PANDORO CLASSICO BIO 600 g - ALCE NERO (PRODUKT SEZONOWY)

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Cena: 166,84 zł 166.84
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: ALCE NERO
Kod produktu: 8009004814851

Opis

SKŁADNIKI Ciasto* [mąka PSZENNA* typ "0" 33 %, cukier trzcinowy*, MASŁO* 15 %, JAJA* 13 %, zakwas* 7,5 % (mąka PSZENNA typ "0", woda), żółtko JAJA*, syrop z agawy*, słód JĘCZMIENNY*, sól, olejek eteryczny cytrusowy* 0,1 % (pomarańcza*, cytryna*), ekstrakt z wanilii* 0,1 %]. Cukier puder* [cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*]. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Najwyższej jakości klasyczne ciasto Pandoro (pan d'oro), czyli drożdżowa babka waniliowa na naturalnym zakwasie o kształcie ośmiokątnej piramidy. Ciasto o żółto-złotej barwie i regularnej strukturze. Na zewnątrz intensywnie złocista. W opakowaniu saszetka cukru pudru do posypania babki. Tradycyjna babka bożonarodzeniowa, która powstała w Weronie. Zgodnie ze swoją nazwą pan d'oro oznacza "złoty chleb’" co odnosi się do złotych liści, które dekorowały ciasto podawane na bankietach w Weronie za czasów Republiki Weneckiej. Opakowanie zawiera: 600 g ciasta, 30 g saszetki z cukrem pudrem. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1651 kJ/393 kcal Tłuszcz: 16 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,1 g Węglowodany: 54 g w tym cukry: 20 g Błonnik: 1,7 g Białko: 7,5 g Sól: 0,7 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, inne zboża zawierające gluten. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl