- Buraki Suszone 100 g SYS
- Rockefeller Totalna Kontrola Dr Jacob Nordangard
- Chrupki gryczane DUŻE 75g NATURAL
- Sól kamienna kłodawska niejodowana miałka 1100g SMAKOSZ
- Mąka ŁUBINOWA 300 g NATURAL
- Metoda odchudzania Braci Rodzeń. Łukasz Rodzeń, Mateusz Rodzeń
- Herbatniki mini zoo B/C 50g ANIA
- Galaretka 0 cukru truskawka bez glutenu Celiko 14g
- Sam Sok z czarnej porzeczki 250ml VIANDS
- CHLEB KROJONY KETO O OBNIŻONEJ ILOŚCI WĘGLOWODANÓW BEZGLUTENOWY 190 g - BALVITEN
- Paluszki ziemniaczane z warzywami 45g EAT REAL
- Podgrzybki duszone 290g FUNGOPOL
Ciasto BISZKOPTOWE bezglutenowe - sucha mieszanka 200g Celiko
Opis
Koncentrat ciasta biszkoptowego w proszku może służyć do przygotowania:
- biszkoptu,
- muffinek,
- babeczek.
Propozycja podania:
CIASTO POMARAŃCZOWE wegańskie
Składniki:
1 opakowanie Ciasto BISZKOPTOWE bezglutenowe - sucha mieszanka 200g CELIKO
140 g puree z batatów (pieczonych lub gotowanych)
3 łyżki soku z pomarańczy (30 g)
3 łyżki oleju (30 g)
2 łyżeczki Cukier wanilinowy bezglutenowy 32g CELIKO
1 łyżeczka Proszek do pieczenia bezglutenowy 30g CELIKO
starta skórka z pomarańczy
Przygotowanie:
Puree z batatów zmiksować z sokiem pomarańczowym, a następnie z olejem.
Dodawać do masy małymi porcjami przesiany koncentrat ciasta zmieszany z proszkiem do pieczenia i miksować.
Na koniec dodać skórkę z pomarańczy i zmieszać.
Gotową masę przełożyć do małej tortownicy lub małej keksówki.
Piec w temperaturze 180 stopni C przez 30 minut.
BISZKOPT
Składniki:
1 opakowanie Ciasto BISZKOPTOWE bezglutenowe - sucha mieszanka 200g CELIKO
50 g cukru (1/4 szklanki)
3 jaja
1 łyżeczka Proszek do pieczenia bezglutenowy 30g CELIKO
Przygotowanie:
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z cukrem. Następnie kolejno dodawać po jednym żółtku stale ubijając.
W miseczce wymieszać koncentrat z proszkiem do pieczenia, a następnie gotową mieszankę przesiać do naczynia z ubitą masą jajeczną. Delikatnie wymieszać na jednolitą masę.
Ciasto przełożyć do formy wyłożonej pergaminem lub natłuszczonej blachy posypanej bezglutenową bułką tartą.
Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni C przez około 30 minut.
Po wyjęciu z piekarnika poczekać, aż przestygnie.
Produkt bezglutenowy.
Wyprodukowano w Polsce
Składniki: skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, cukier. Informacja alergiczna: produkt może zawierać: soję, mleko i ich pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza: w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1526 kJ/ 365 kcal tłuszcz: 0,0 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,0 g węglowodany: 89 g - w tym cukry: 32 g białko: 0 g sól: 0,01 g