Daktyle w czekoladzie bez cukru, bez glutenu Pięć Przemian, 140g Daktyle w czekoladzie bez cukru, bez glutenu Pięć Przemian to produkt charakteryzujący się wysoką zawartością błonnika (11 g) oraz białka (4 g), a także umiarkowaną zawartością tłuszczu (13 g). Minimalna jest również zawartość soli - zaledwie 0,07 g. Do produkcji użyte zostały owoce niesiarkowane. Niezawierająca glutenu czekolada uzyskała słodkość dzięki użyciu erytrytolu i stewii, a produkt zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry. Składniki:daktyle (niesiarkowane) 68%, czekolada gorzka bez dodatku cukru 31,5% [miazga kakaowa, substancje słodzące (erytrytol 29,5%, glikozydy stewiolowe 0,027%), tłuszcz kakaowy, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna sojowa), aromat waniliowy, masa kakao min. 60%], odtluszczone kakao w proszku, aromat naturalny pomarańczowy, kardamon, cynamon, sól himalajska. Produkt zawiera substancje słodzące i naturalnie występujące cukry. Wartość odżywcza w 100g:Wartość energetyczna 1406 kJ / 338 kcal Tłuszcz 13 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7 g Węglowodany 60 g w tym cukry 43 g Błonnik 11 g Białko 4 g Sól 0,07 g Alergeny:Informacje alergiczne: produkt może zwierać orzechy, mleko, sezam i soję. Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Producent:Pięć Przemian Simpatiko s.c. ul. Łuże 20, Dąbrowa 05-092 Warszawa