- Buraki Suszone 100 g SYS
- Rockefeller Totalna Kontrola Dr Jacob Nordangard
- Chrupki gryczane DUŻE 75g NATURAL
- Sól kamienna kłodawska niejodowana miałka 1100g SMAKOSZ
- Mąka ŁUBINOWA 300 g NATURAL
- Metoda odchudzania Braci Rodzeń. Łukasz Rodzeń, Mateusz Rodzeń
- Herbatniki mini zoo B/C 50g ANIA
- Galaretka 0 cukru truskawka bez glutenu Celiko 14g
- Sam Sok z czarnej porzeczki 250ml VIANDS
- CHLEB KROJONY KETO O OBNIŻONEJ ILOŚCI WĘGLOWODANÓW BEZGLUTENOWY 190 g - BALVITEN
- Paluszki ziemniaczane z warzywami 45g EAT REAL
- Podgrzybki duszone 290g FUNGOPOL
Mąka z orzecha włoskiego PREMIUM 250g OL'VITA
Opis
Składniki: mielone częściowo odtłuszczone orzechy włoskiego
Mąka ta powstaje w wyniku częściowego odtłuszczenia, a następnie zmielenia nieprażonych orzechów włoskich. Sekretem wysokiej jakości mąki Ol’Vita jest 100 % polski orzech włoski oraz nowoczesny proces technologiczny pozwalający na zachowanie najcenniejszych składników pochodzących z orzechów. Mąka ta charakteryzuje się beżowym kolorem oraz typowym smakiem i zapachem dla orzechów włoskich. Częściowe odtłuszczenie orzecha nadaje mące lekkość i puszystość, co pozwala na stosowanie mąki w wypiekach bez niepożądanego efektu zakalca.
Szczególnie polecana do mieszanek z przeznaczeniem na: placuszki, racuszki, naleśniki, chleb oraz do bezpośredniego spożycia jako dodatek do jogurtu, owsianki, jaglanki, deserów.
Przygotowując mieszankę do wypieków ciasta czy chleba warto pamiętać, że mąka ta wytwarzana jest z orzechów włoskich, które naturalnie nie zawierają w swym składzie glutenu. Zbyt duży udział mąki w mieszance będzie zmniejszać elastyczność i kleistość ciasta.
Wartość energetyczna w 100 g produktu 1874 kJ/ 445,6 kcal
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Tłuszcz 16g
W tym
Kwasy tłuszczowe nasycone 1g
Węglowodany 27g
w tym: cukry 2g
Białko 48g
Sól 0g
Przechowywanie:
Ważne, aby produkt był przechowywany w ciemnym chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Opakowanie:
Worek strunowy
Dostępne opakowania: 250g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacje o alergenach:
W firmie Ol’Vita przetwarzane są surowce spożywcze będące alergenami. Dlatego produkt może zawierać: gluten, sezam, soję, orzechy: arachidowe, makadamia, migdały.
Producent: Ol’Vita Krzysztof Dziaduch
Panków 2, 58-125 Pszenno