- Buraki Suszone 100 g SYS
- Rockefeller Totalna Kontrola Dr Jacob Nordangard
- Chrupki gryczane DUŻE 75g NATURAL
- Sól kamienna kłodawska niejodowana miałka 1100g SMAKOSZ
- Mąka ŁUBINOWA 300 g NATURAL
- Metoda odchudzania Braci Rodzeń. Łukasz Rodzeń, Mateusz Rodzeń
- Herbatniki mini zoo B/C 50g ANIA
- Galaretka 0 cukru truskawka bez glutenu Celiko 14g
- Sam Sok z czarnej porzeczki 250ml VIANDS
- CHLEB KROJONY KETO O OBNIŻONEJ ILOŚCI WĘGLOWODANÓW BEZGLUTENOWY 190 g - BALVITEN
- Paluszki ziemniaczane z warzywami 45g EAT REAL
- Podgrzybki duszone 290g FUNGOPOL
Makaron żytni razowy świderki 400g BIO BIOHARMONIE
Opis
Żyto bogate jest w aminokwasy, nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy A, B, E, PP.
Skład: Mąka razowa żytnia typ 2000 zmielona na kamiennych żarnach, woda
Mąka produkowana ze zbóż pochodzących z kontrolowanych gospodarstw ekologicznych (uprawa bez agrochemii)
Sposób gotowania: Zagotować dostateczną ilość wody (3l na op. makaronu) dowolnie osolonej. Dodać odrobinę tłuszczu roślinnego (oleju). Wrzucać stopniowo makaron i gotować do chwili, kiedy będzie dostatecznie miękki (około 10 min.). Następnie odstawić z ognia, przelać zimną wodą, odcedzić.
100g makaronu razowego zawiera przeciętnie: Wartość energetyczna 1420 kJ (340 kcal) Białko 12,7g Węglowodany 71,23g Tłuszcz 2,5g