- Buraki Suszone 100 g SYS
- Rockefeller Totalna Kontrola Dr Jacob Nordangard
- Chrupki gryczane DUŻE 75g NATURAL
- Sól kamienna kłodawska niejodowana miałka 1100g SMAKOSZ
- Mąka ŁUBINOWA 300 g NATURAL
- Metoda odchudzania Braci Rodzeń. Łukasz Rodzeń, Mateusz Rodzeń
- Herbatniki mini zoo B/C 50g ANIA
- Galaretka 0 cukru truskawka bez glutenu Celiko 14g
- Sam Sok z czarnej porzeczki 250ml VIANDS
- CHLEB KROJONY KETO O OBNIŻONEJ ILOŚCI WĘGLOWODANÓW BEZGLUTENOWY 190 g - BALVITEN
- Paluszki ziemniaczane z warzywami 45g EAT REAL
- Podgrzybki duszone 290g FUNGOPOL
Oliwa EXV Marina Palusci 500 ml - Marina Palusci
Opis
Oliwa Premium EXTRA VERGINE „EXV” tłoczona mechanicznie niefiltrowana 500ml – Marina Palusci
Producent: Azienda Agricola Marina Palusci
w C.da Fonte Gallo – Pianella (PE) – Włochy
Kultywar (odmiana oliwek): 60% Dritta, 40% Leccino
Intensywność smaku: 2/5
Kwasowość: poniżej 0,2
Zapach: Cytrusy, zielone jabłko, świeże drewno.
Smak: W pierwszej odsłonie miękka i delikatna, szybko przechodzi w cierpką goryczkę zielonej oliwki oraz nasiona śliwki harmonijnie połączone z ostrością chili.
Oliwki pochodzą z gaju oliwnego „Capitano” z okolic miasteczka Pianella, w którym najmłodsze drzewa mają kilkadziesiąt lat, a najstarsze nawet 450. Uprawiane są metodami rolnictwa biologicznego. Zbiór odbywa się od końca października do końca listopada. Oliwa nie jest filtrowana, ale jedynie poddana dekantacji grawitacyjnej.
Jest to blend dwóch odmian oliwek: Dritta i Leccino. Dritta nadaje oliwie wyraźną strukturę, którą Leccino łączy w wielowątkową i harmonijną architekturę smaku.
Dzięki temu połączeniu uzyskano oliwę, która pasuje do większości dań. Jest to oliwa idealna do przygotowywania potraw, ale także do doprawiania gotowych już dań. Praktycznie wszystkie potrawy z dodatkiem tej szlachetnej oliwy z oliwek uzyskują głębię i wyrazistość smaku.