- Buraki Suszone 100 g SYS
- Rockefeller Totalna Kontrola Dr Jacob Nordangard
- Chrupki gryczane DUŻE 75g NATURAL
- Sól kamienna kłodawska niejodowana miałka 1100g SMAKOSZ
- Mąka ŁUBINOWA 300 g NATURAL
- Metoda odchudzania Braci Rodzeń. Łukasz Rodzeń, Mateusz Rodzeń
- Herbatniki mini zoo B/C 50g ANIA
- Galaretka 0 cukru truskawka bez glutenu Celiko 14g
- Sam Sok z czarnej porzeczki 250ml VIANDS
- CHLEB KROJONY KETO O OBNIŻONEJ ILOŚCI WĘGLOWODANÓW BEZGLUTENOWY 190 g - BALVITEN
- Paluszki ziemniaczane z warzywami 45g EAT REAL
- Podgrzybki duszone 290g FUNGOPOL
Płatki gryczane BIO 250 g - BIOHARMONIE
Opis
Skład:
płatki gryczane* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).
Opis:
Ekologiczne płatki gryczane powstają ze zgniecionych, obłuszczonych ziaren gryki. Charakteryzują się niemal takimi samymi właściwościami jak kasza gryczana. Można je spożywać samodzielnie lub z innymi płatkami. Polecane jako dodatek do potraw mięsnych, np. kotletów lub do zup, a także do muesli i deserów. Z płatków gryczanych można również upiec chleb gryczany. Płatki gryczane są dla organizmu źródłem licznych mikroelementów: magnezu, żelaza, siarki, kobaltu. W mniejszych ilościach zawierają również: wapń, fosfor, miedź, cynk, bor i jod. Bogate w witaminę E oraz witaminy z grupy B. Posiadają w swym składzie lizynę i leucynę, które pozytywnie wpływają na pracę mózgu. Płatki gryczane mogą spożywać osoby będące na diecie bezglutenowej.
Sposób przygotowania:
zagotować 500 ml wody lub mleka, powoli wsypać ok. 60 g płatków, gotować na wolnym ogniu ok. 2-3 minuty od czasu do czasu mieszając.