- Buraki Suszone 100 g SYS
- Rockefeller Totalna Kontrola Dr Jacob Nordangard
- Chrupki gryczane DUŻE 75g NATURAL
- Sól kamienna kłodawska niejodowana miałka 1100g SMAKOSZ
- Mąka ŁUBINOWA 300 g NATURAL
- Metoda odchudzania Braci Rodzeń. Łukasz Rodzeń, Mateusz Rodzeń
- Herbatniki mini zoo B/C 50g ANIA
- Galaretka 0 cukru truskawka bez glutenu Celiko 14g
- Sam Sok z czarnej porzeczki 250ml VIANDS
- CHLEB KROJONY KETO O OBNIŻONEJ ILOŚCI WĘGLOWODANÓW BEZGLUTENOWY 190 g - BALVITEN
- Paluszki ziemniaczane z warzywami 45g EAT REAL
- Podgrzybki duszone 290g FUNGOPOL
SHIITAKE (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g - BIO PLANET
Opis
SKŁADNIKI
shiitake (grzyby suszone)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne grzyby shiitake zwane inaczej twardnikami japońskimi uprawiane są na martwych kłodach drzew liściastych. Cieszą się coraz większym zainteresowaniem ze względu na swoje cenne właściwości odżywcze. Szczególnie cenione są w kuchni wschodniej. Zalecamy, aby grzyby shiitake poddawać krótkotrwałej obróbce cieplnej (ok. 5 min.), w przeciwnym razie twardnieją. W zależności od użycia (np. do sosów) warto namoczyć je ok. 30 min. przed użyciem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1259 kJ / 302 kcal
Tłuszcz - 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,8 g
Węglowodany - 25 g
w tym cukry - 3,7 g
Białko - 20 g
Sól - 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.