- Buraki Suszone 100 g SYS
- Rockefeller Totalna Kontrola Dr Jacob Nordangard
- Chrupki gryczane DUŻE 75g NATURAL
- Sól kamienna kłodawska niejodowana miałka 1100g SMAKOSZ
- Mąka ŁUBINOWA 300 g NATURAL
- Metoda odchudzania Braci Rodzeń. Łukasz Rodzeń, Mateusz Rodzeń
- Herbatniki mini zoo B/C 50g ANIA
- Galaretka 0 cukru truskawka bez glutenu Celiko 14g
- Sam Sok z czarnej porzeczki 250ml VIANDS
- CHLEB KROJONY KETO O OBNIŻONEJ ILOŚCI WĘGLOWODANÓW BEZGLUTENOWY 190 g - BALVITEN
- Paluszki ziemniaczane z warzywami 45g EAT REAL
- Podgrzybki duszone 290g FUNGOPOL
Skrobia KUZU proszek 100g MUSO
Opis
Skrobia KUZU proszek 100g MUSO
Kuzu to ceniony w Japonii środek zagęszczający.
Jest produkowany tradycyjnymi metodami z dzikiego korznia wytrzymałej rośliny Kuzu..
Dodaje wyjątkowo gładką teksturę sosom, zupom, makaronom, bulionom, kremom itp.
Sposób przygotowania: Wsypać 1-2 łyżeczek kuzu na filiżankę i dokładnie rozpuścić w zimnym płynie.
Następnie dodać do zupy, bulionu, kremu itp.
Gotować mieszając powoli i stale na małym ogniu, aż kuzu stanie się półprzeźroczyste.
Przepis na kisiel z Kuzu
Składniki:
- 1 szklanka soku jabłkowego
- plaster świeżego imbiru
- 1/8 łyżeczki cynamonu
- 1 czubata łyżka kuzu (można dać 1 i 1/2 łyżki wtedy kisiel będzie miał bardziej gęstą konsystencję)
Przygotowanie:
1. Kuzu wsypać do soku.
Dokładnie wymieszać z sokiem. Dodać imbir, cynamon i zagotować.
2. Cały czas mieszać w trakcie gotowania, aż zawiesina zmieni barwę na przeźroczystą.
Kiedy tak się stanie oznacza to, że kisiel jest gotowy.
Kraj pochodzenia: Japonia
Składniki: skrobia z korzenia Kuzu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Wartość odżywcza: w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1437 kJ/338 kcal tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g węglowodany: 85 g - w tym cukry: 0 g błonnik: 0 g białko: 0 g sól: 0,05 g