- Buraki Suszone 100 g SYS
- Rockefeller Totalna Kontrola Dr Jacob Nordangard
- Chrupki gryczane DUŻE 75g NATURAL
- Sól kamienna kłodawska niejodowana miałka 1100g SMAKOSZ
- Mąka ŁUBINOWA 300 g NATURAL
- Metoda odchudzania Braci Rodzeń. Łukasz Rodzeń, Mateusz Rodzeń
- Herbatniki mini zoo B/C 50g ANIA
- Galaretka 0 cukru truskawka bez glutenu Celiko 14g
- Sam Sok z czarnej porzeczki 250ml VIANDS
- CHLEB KROJONY KETO O OBNIŻONEJ ILOŚCI WĘGLOWODANÓW BEZGLUTENOWY 190 g - BALVITEN
- Paluszki ziemniaczane z warzywami 45g EAT REAL
- Podgrzybki duszone 290g FUNGOPOL
Skrobia TAPIOKA - granulki duże 400g COCK
Opis
Używa się tapioki do wyrobu delikatnych deserów oraz jako zagęstnika.
Sposób przygotowania:
Przed wykorzystaniem kuleczek tapioki zaleca się je namoczyć. Kulki należy gotować około 40 minut. Po ugotowaniu warto przelać je zimną wodą. Słodzimy do smaku. Podajemy na ciepło lub zimno z dowolnymi owocami.
Pudding z tapioką, rabarbarem i truskawkami
Składniki: 1 pęczek rabarbaru
1 szklanka truskawek
1 szklanka tapioki (zalać płynem: 1 tapioki /2 płynem)
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
500 ml mleka cukier orzechy do ozdoby
Rabarbar i truskawki myjemy, obieramy i kroimy na małe kawałki. Gotujemy z małą ilością wody aż z owoców powstanie syrop. Słodzimy do smaku. W osobnym garnku podgrzewamy mleko z tapioką i gotujemy na bardzo małym ogniu przez ok. 20-30 min., cały czas mieszając. Dodajemy ekstrakt waniliowy oraz cukier do smaku. Wykładamy do pucharków – najpierw owoce, później pudding. Dekorujemy orzechami. Podajemy na ciepło lub zimno.
Wyprodukowano w Tajlandii
Składniki: skrobia z manioku 98%, woda 2%.
Przechowywać w suchym oraz szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza: w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1540 kJ/ 367 kcal tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g węglowodany: 90 g - w tym cukry: 0 g błonnik: 3 g białko: 0 g sól: 0 g