- Buraki Suszone 100 g SYS
- Rockefeller Totalna Kontrola Dr Jacob Nordangard
- Chrupki gryczane DUŻE 75g NATURAL
- Sól kamienna kłodawska niejodowana miałka 1100g SMAKOSZ
- Mąka ŁUBINOWA 300 g NATURAL
- Metoda odchudzania Braci Rodzeń. Łukasz Rodzeń, Mateusz Rodzeń
- Herbatniki mini zoo B/C 50g ANIA
- Galaretka 0 cukru truskawka bez glutenu Celiko 14g
- Sam Sok z czarnej porzeczki 250ml VIANDS
- CHLEB KROJONY KETO O OBNIŻONEJ ILOŚCI WĘGLOWODANÓW BEZGLUTENOWY 190 g - BALVITEN
- Paluszki ziemniaczane z warzywami 45g EAT REAL
- Podgrzybki duszone 290g FUNGOPOL
Słonecznik łuszczony 250g - Olvita
Opis
Składniki: obłuszczone nasiona słonecznika
Nasiona słonecznika należą do nasion oleistych, zawierają bowiem 55 g/100 g tłuszczu. W wyniku mechanicznego tłoczenia na zimno pozyskuje się z nich cenny olej słonecznikowy o wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych (89 g/100 g). Ponadto same nasiona są doskonałym zdrowym dodatkiem w codziennej kuchni. Zawierają białko i wszystkie egzogenne aminokwasy (to te, których organizm nie jest w stanie samodzielnie wytworzyć i muszą być dostarczone wraz z pokarmem). Ponadto charakteryzuje je wysoka zawartość: fosforu (784 mg/100 g*), magnezu (359 mg/100 g*), miedzi (1,87 mg/100 g*), manganu ( 2,61 mg/100 g*), witaminy E ( 27,81 mg/100 g) oraz witaminy B1 ( 1,318 mg/100 g*).
*”Tabele składu i wartości odżywczej żywności” prof. dr hab. H.Kunachowicz
Zastosowanie:
Do bezpośredniego spożycia po podprażeniu lub bez, jako dodatek do: sałatek, musli, jogurtu, owsianki, batonów, wypieków. Podstawowy składnik chałwy słonecznikowej.
Niezastąpione do tworzenia fantazyjnych past do pieczywa czy wrapów.
Np.: wersja ostra: z suszonymi pomidorami, czosnkiem, bazylią i cytryną.
Np.: wersja na słodko: z pieczonym jabłkiem, cynamonem i syropem z agawy/klonowym/miodem.
Tworzenie pasty należy poprzedzić moczeniem nasion słonecznika (4-6 godzin).
Wartość energetyczna w 100g 2682 kJ/ 647,2kcal
Wartość odżywcza w 100g
Tłuszcz 55g
W tym:
Kwasy tłuszczowe nasycone 6g
Węglowodany 20g
W tym cukry 4g
Białko 19g
Sól 0g
Przechowywanie:
Ważne, aby produkt był przechowywany w ciemnym chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Opakowanie:
Worek strunowy
Dostępne opakowania: 250g
Kraj pochodzenia: Mołdawia/Bułgaria/Węgry/Ukraina
Informacja o alergenach: W firmie Ol’Vita przetwarzane są surowce spożywcze będące alergenami. Dlatego produkt może zawierać: gluten, sezam, soję, orzechy: arachidowe, laskowe, włoskie, makadamia, migdały.
Producent: Ol’Vita Krzysztof Dziaduch
Panków 2, 58-125 Pszenno